tirsdag den 29. november 2011

Chokoladefondant


Så blev det endelig tid til at afprøve en længe ventet opskrift; Chokoladefondant.

ingredienser til 6 stk (forme a 1,5 dl):
200 g god mørk chokolade, med min. kakaoindhold på 55%
150 g smør i tern
100 g sukker
3 æg
3 æggeblommer
25 g mel
god vanilie is til servering

Af forme har jeg brugt de små forme Ikea har på tilbud for tiden, de passer perfekt til en lille chokoladefondant. De er lavet af silikone, så de slipper vildt nemt når man skal have sin lille varme kage ud.

opvarm forsigtigt chokolade, smør og sukker. sukkeret skal ifølge den orginale opskrift ikke længere knase, men det fik jeg det ikke til, og mine blev gode alligevel. Du skal røre og røre til du har en fin ensartet masse.
Rør æggeblommer og æg i et af gangen, indtil blandingen er jævn og blank. sigt melet i, og vend det blandingen.
Fordel dejen ligeligt melem formene, og stil dem i køleskabet i min. 1 time. Her kan du vælge at fryse dem ned, så du til en anden gang har super nem dessert!! :)
Når de er helt kølet af, skal de bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i 14 min, til de er let hævede og lige netop stivnet på overfladen. Lad dem stå i 2 min, hvorefter du vender dem forsigtigt ud på tallerknerne. Serveres straks med god vanilieis! :D