lørdag den 14. april 2012

Sprøde mandelsmåkager


Biscotti di Prato
Sprøde mandelkager

250 g mandler
2 tsk. Bagepulver
4 dl rørsukker
4 æg
2 tsk. Salt
8-9 dl mel

gem 2 dl mel til æltning

Dejen rulles ud i rektangel, der er ca. 2 cm på den smalle led, samt ca. 2 cm høje
Her bages de ved 175 ° i 15 min

Herefter skæres de ud i stykker, og bages igen. Denne gang ved 125° i ca. 45 min.

Quick Boller - uundværlig opskrift!


Speltboller
Brusebadsboller


½ L koldt vand
5 g gær
2 tsk. Salt
græskarkerner
325 g sigtet speltmel
325 g groft speltmel


Bages i forvarmet ovn ved 230 °
i ca. 20 min.

Note: Kan holde sig på køl i op til 5 dage, dækket af film.

Iste med Mynte og Ingefær


Iste med Mynte & Ingefær
1,5 L

5 spsk. tørret pebermynte
1,2 dl frisk mynte
2,5 dl rørsukker
8 skiver ingefær
2,5 dl citron
1,5 liter kogende vand

Kom te, mynte, ingefær og sukker i en skål. Tilsæt det kogende vand og lad blandingen stå og trække i min 10 min. Bland citronsaft i teen, og stil blandingen i køleskabet i min. 2 timer, gerne mere!

TIP: Lav evt. En ingefær-”sirup”, ved at koge ingefær sammen med vand og sukker. Lad det kogen ned, og brug det som ingefærskiverne i opskriften.

Fastelavnsboller

 
(12 fastelavnsboller)
25 g gær
1 dl lun mælk
1 æg
ca. 300 g hvedemel
150 g smør
1 knsp. salt
1 spsk. sukker
1 spsk. vaniljesukker

Marcipanremonce
75 g smør
75 g sukker
75 g Odense Ren Rå Marcipan


                    1 sammenpisket æg til pensling

 
                Rør gæren ud i lun mælk og pisk ægget i. Smuldr smørret i en skål med 150 g hvedemel og tilsæt                   sukker, salt og vaniljesukker. Rør gærblandingen i dejen og slå den grundigt med en ske. Tilsæt resten af hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen, til den er blank og smidig. Lad dejen hvile i 15 min.
                   Rør smør, sukker, vaniljesukker og marcipan sammen.
Rul dejen ud til ca. 30 x 40 cm og skær den i 12 kvadrater på ca. 10 x 10 cm. Fordel remoncen midt på kvadraterne, fold dejhjørnerne ind mod midten og klem dem godt sammen over fyldet. Læg bollerne med sammenføjningen nedad på en bageplade med bagepapir. Pensl bollerne med sammenpisket æg og lad dem hæve lunt i 30-45 min. Bag bollerne i ca. 15 min. ved 200° C.

hj. Flutes



Flutes
ca. 3 flute

½ Liter koldt vand
12 g gær
1 spsk. Salt
1 spsk. Rapsolie
700-800 g hvedemel

1 hævning: min. 5 timer. De kan hæve natten over i køleskabet, så skal de bare tages ud min 30 min før de bliver formet.
2 hævning: 30 min.
Bages i 25 min; 10 min ved 250 grader og 15 min ved 200 grader.

En fluteform gør underværker! Kan fåes i Kok og Køkkenkunst, som ligger både i Århus og Kbh.

Lakseroulade




Lakseroulade
4 personer


200 g røget laks
75 g fromage frais
30 g friskost naturel
1 spsk. Hakket persille
1 spsk. Purløg
1 spsk. Dild
Salt og peber

Rør friskost og fromage sammen, tilsæt krydderurter, og smag til med salt og peber. Lav en firkant med røget laks, og smør blandingen på. Rul sammen i bagepapir, og frys. Når den er frosset, skær den ud, og anret. Det er den eneste måde at få dem til at se flotte ud :) Det smager bare mums! Prøv med Hj. Flutes til.