onsdag den 27. april 2011

Cookies

Efter mange forsøg, har det endelig lykkedes mig at finde den rigtig, bedste mest fantastiske opskrift på cookies. Det vil jeg gerne dele med dig.

Opskriften siger 55 stk, men det får jeg det aldrig til, det kommer jo an på hvilken størrelse man foretrækker sine cookies. Jeg tror jeg fik omkring 35-40 stk. med en diameter på mellem 6-8 cm. Prøv dig frem :)

Ingredienser:
75 g blødt smør
100 g. sukker
50 g. brun farin
2 æg
150 g. hvedemel
1 tsk vanilie sukker
1/2 tsk natron
1/2 tsk fint salt
100 g. grofthakket chokolade
50 g. hakkede hasselnødekerner

Bland hele molevitten. Sæt dejen på en bageplade med to teskeer, jeg plejer faktisk at rulle små kugler, som jeg trykker let flade på bagepladen, så bliver de flottest runde når de er bagt.
Det er utrolig nemt, til hvis man får gæster, de smager bedst når de serveres lune, hvor chokoladen stadig er blød.

Bag kagerne ca. 7 min ved 175 grader. De må gerne være lidt bløde når du tager dem ud, så bliver de rigtig american cookies-agtige, i stedet for sprøde Dk-småkager. Det er efter behag. Lad kagerne køle lidt af på en rist, så de får tid til at samle sig.

God fornøjelse.




Skovbær-kage m hvidchokolade



Her kagen før og efter den kommer i ovnen, der er rigtig mange bær du som i kan se, men de er knap så tydelige når kagen er færdig bagt.

Når jeg selv bager den her kage, bruger jeg sjældent en vægt. Jeg har forsøgt at regne mig lidt frem til nogle tal, men bær lidt over med mig. Til gengæld giver dette dig muligheden for at prale af at det bliver din helt egen opskrift ;)


Ingredienser:
(til en hel bradepande, jeg plejer at lave en lille springform når jeg bare er hjemme, det er ca. 1/4 af opskriften)

800 g. mel
800 g. sukker
8 æg
500 g. smør (flydende eller smeltet) noget kan erstattes med olie, hvis det ønskes, det bliver bare en noget andet konsistens
6 tsk vanilie sukker
6 tsk bagepulver
ca. 4 dl mælk el fløde (til dejen har den rigtige konsistens)
200 g. groft hakket hvid chokolade
2-3 poser frosne bær

Bland alle ingredienserne, med undtagelse af chokoladen og bærne, de kommer oven på kagen til sidst. Beklæd din form med bagepapir, hel dejen i, glat den ud, og fordel jævnt bær og den hakkede chokolade. Jeg plejer at bruge bærene fra frost, jeg ved ikke om det har nogen betydning om de er tøet op. Det er lettest bare at hælde dem ud fra posen med det samme ;)
Hvis du bager en hel bradepande, så skal den have lidt over en time, den bliver gylden, og hvis du vil tjekke dem om den er færdig, stikker du en kniv ned i midten, hiver den op igen, og sidder der dej på, så er den ikke færdig. Faktisk plejer jeg at kunne se at den blævre når jeg hiver den ud, så er den bestemt IKKE færdig. giv den tid, den belønner dig for det i sidste ende.
Jeg plejer at bage den ved 175 grader. Hvis den bliver for mørk undervejs, så skru den ned på 150 grader. Til en lille kage, ca. 1/4 af opskriften, så skal den have omkring 30-40 min, alt efter hvor høj den er.

Et must til denne kage er creme fraiche! Det kan så absolut ikke undværres!!

Mums mums mums.. Den er bare så god. Er også rigtig dejlig dagen efter, og dagen efter igen. Bag den gerne dagen forinden, hvis du får gæster dagen efter, den er ikke så god når den er varm. Den skal have lov til at sætte sig.





Knækbrød

Den her opskrift er bare så god! Jeg lægger snart et billede ind, men indtil da, må i vente i spænding..

Ingredienser:
1 dl. havregryn
1 dl. sesamfrø
1 dl. hørfrø
1 dl. græskarkerner
2 dl. grahamsmel el rugmel
2 dl alm. hvede mel
1 tsk salt
1 tsk bagepulver
0,5 dl. olie
2 dl. vand


Det er ganske nemt, man blander alle ingredienserne.
Tricket kommer i hvordan man får dem rullet ud. De skal nemlig være så tynde så muligt, så de bliver rigtig sprøde. Det jeg gør, at at jeg tager 1/3 af dejen, og ligger i en kugle mellem to stykker bagepapir. Så ruller jeg med en alm kagerulle, så kan man nemlig få dem rigtig tynde, uden at det klistre over det hele. Her kan man så vælge hvilken facon de skal have. Jeg kan godt lide at lave dem runde, mest fordi der har jeg en from at stikke dem ud med, et hvilket som helst glas kan bruges her. Min mor foretrækker at have dem firkantet, men det er lidt mere besværgeligt synes jeg.

Herefter ligges de på en bageplade, hvis man ønsker dem lidt snack agtige, så kan jeg anbefale at bruge saltet til at drysse ud over, i stedet for at komme det i dejen.
De skal bage ved 180 grader, i ca. 20-25 min. Hold øje med dem, jo tyndere jo mindre tid i ovnen. De skal være lysebrune, så er de færdige :)

Når de er kølet helt af, pakkes de væk i en kagedåse, de kan holde sig et godt stykke tid. Er fantastisk til oste, eller bare som snack m lidt dip.

God fordøjelse!