onsdag den 27. april 2011

Skovbær-kage m hvidchokoladeHer kagen før og efter den kommer i ovnen, der er rigtig mange bær du som i kan se, men de er knap så tydelige når kagen er færdig bagt.

Når jeg selv bager den her kage, bruger jeg sjældent en vægt. Jeg har forsøgt at regne mig lidt frem til nogle tal, men bær lidt over med mig. Til gengæld giver dette dig muligheden for at prale af at det bliver din helt egen opskrift ;)


Ingredienser:
(til en hel bradepande, jeg plejer at lave en lille springform når jeg bare er hjemme, det er ca. 1/4 af opskriften)

800 g. mel
800 g. sukker
8 æg
500 g. smør (flydende eller smeltet) noget kan erstattes med olie, hvis det ønskes, det bliver bare en noget andet konsistens
6 tsk vanilie sukker
6 tsk bagepulver
ca. 4 dl mælk el fløde (til dejen har den rigtige konsistens)
200 g. groft hakket hvid chokolade
2-3 poser frosne bær

Bland alle ingredienserne, med undtagelse af chokoladen og bærne, de kommer oven på kagen til sidst. Beklæd din form med bagepapir, hel dejen i, glat den ud, og fordel jævnt bær og den hakkede chokolade. Jeg plejer at bruge bærene fra frost, jeg ved ikke om det har nogen betydning om de er tøet op. Det er lettest bare at hælde dem ud fra posen med det samme ;)
Hvis du bager en hel bradepande, så skal den have lidt over en time, den bliver gylden, og hvis du vil tjekke dem om den er færdig, stikker du en kniv ned i midten, hiver den op igen, og sidder der dej på, så er den ikke færdig. Faktisk plejer jeg at kunne se at den blævre når jeg hiver den ud, så er den bestemt IKKE færdig. giv den tid, den belønner dig for det i sidste ende.
Jeg plejer at bage den ved 175 grader. Hvis den bliver for mørk undervejs, så skru den ned på 150 grader. Til en lille kage, ca. 1/4 af opskriften, så skal den have omkring 30-40 min, alt efter hvor høj den er.

Et must til denne kage er creme fraiche! Det kan så absolut ikke undværres!!

Mums mums mums.. Den er bare så god. Er også rigtig dejlig dagen efter, og dagen efter igen. Bag den gerne dagen forinden, hvis du får gæster dagen efter, den er ikke så god når den er varm. Den skal have lov til at sætte sig.

1 kommentar: