torsdag den 8. november 2012

Flødeboller

Så fik jeg adgang til en ovn, og jeg har længe godt kunne tænke mig at prøve at lave mine egne flødeboller. Jeg studerede flere videoer på Youtube, og så virkede det pludseligt meget overskueligt. Man kan lave dem med forskellige bunde, jeg har prøvet kiksebund og marcipanbund.

Kiksebunde (ca. 16 stk):
125 g mel
50 g sukker
50 g smør
3 spsk vand, til at samle dejen

Rulles ud og trykkes ud med en glas.

Bages ved 200 grader i ca. 8 min

Marcipanbunde (ca. 40 stk):
en hel rulle marcipan, som skæres ud i små stykker

Bages ved 180 grader i ca. 7 min (alt efter tykkelsen)


Skum:
200 g æggehvider (ca. 3-4 bærger)
400 g sukker + 1 dl vand.

Æggehviderne piskes næsten stive, mens sukkeret koger. Sukkeret skal koge i 2 min, til det er helt klart. Tilsæt sukkermassen i æggehviderne, mens der piskes, i en tynd stråle. Herefter skal æggehviderne piskes i min. 10 min.

Put den stive og glatte æggehvidemasse i en sprøjtepose, og sprøjt dem på bundene.

Herefter "bages" flødebollerne i 5 min i ovnen, ved 180 grader, for at stivne æggehvidemassen.

Chokoladen smeltes, og beklædningen af flødebollerne kan begynde. Du kan bruge en pensel, og forsigtigt pensle chokoladen på, du kan også dyppe dem i chokoladen, prøv dig frem :)








Til slut stilles de koldt, så chokoladen kan størkende. Haps!
NB! De må ikke stilles i køleskabet, da det så kan komme "dug" på flødebollerne, oga. kondensen, og så bliver de våde.
Holdbarhed er 3 dage, hos os holder 75 flødeboller (som jeg fik lavet i det hele) heller ikke mere end 3 dage ;)