torsdag den 23. juni 2011

Hyldeblomstsaft

Hyldeblomstsaft!

Det her er virkelig en nem måde at nyde sommeren lækre fristelser på. Denne saft er så nemt at lave, og med hjælp fra min kære kæreste, har jeg fundet en måde at konservere saften på, så den kan holde sig i op til et år. Følg med her:

til 3 flasker (som kan købes i IKEA til 10 kr stykket)

1/2 bærepose hyldeskærme
3 citroner + ekstra citronsaft hvis det ønskes
1 kg. øko rørsukker
3 l. kogende vand.

Skærmende rystes for dyr, og placeres i en balje. Citroner skæres ud og lægges oven på, efterfulgt af sukkeret. Kogende vand hældes over, og der røres til alt sukkeret er opløst. Det skal gerne stå tildækket, i alt fra 4 timer til 3 døgn. Mit stod i 4 timer, og det er blevet lækkert. Derefter er det sigtet, og tro det eller ej, men af mangel på idéer, blev det gennem en ren karklud, og det blev særdeles vellykket. Det er trist at få alle dyrene med, og dem er der mange af! Det blev hældt på flasker, og derefter blev det autoklaveret.
Hvilket er en konserverings form. Det sker ved at de stilles i ovnen i en dyb bradepande med vand i. Ovnen stilles på 120 grader, og de skal stå i ca. 1,5 time. Saften skal have en temp. på 60 grader, for at være steril. Propperne er inden blevet pillet af, og skoldet, så de også er fri for bakterier. Når flaskerne tages ud af ovnen, sættes propperne på mens de stadig er varme.
De skal stå ved stuetemp natten over. Derefter stilles flaskerne på køl.

Bladningen er ca 1/3.

Så bliver det ikke bedre!!!