torsdag den 27. februar 2014

"Se min kjole...."

Jeg har altid drømt om at kunne sy mit eget tøj. Jeg har forsøgt mig et par gange, uden den store succes. Det har ærlig talt gjort mig lidt angst for at jeg måske ikke kan finde ud af det! Men nu skal det være! Jeg er arbejdsløs, og når jobsøgningen og afslag efter afslag tærer på min selvtillid, har jeg brug for at lykkedes med noget. Det skal altså være drømmen om den hjemmesyet kjole!
Jeg har forelsket mig den det her kjolemønster fra stof og stil. både fordi den er enkel, og fordi den har de der to knapper i sværhedsgrad, så burde jeg havde en chance for at kunne finde ud af den :)
I morgen begiver jeg mig ud på indkøb... Jeg vil tilstræbe 3/4 ærmer, og en længere længde da jeg er meget høj. Bum bum.. Eksponering af angst, kom an!


mandag den 24. februar 2014

Symaskine og toilettasker

Jeg har siden jeg flyttede hjemmefra, ønsket mig en symaskine. Nu efter at have afleveret speciale, synes jeg det var på tide at opfylde mit ønske. Jeg har en sød veninde, som hjalp mig med at finde frem til den helt rigtige symaskine til mig. Det blev en "computer-symaskine", en Brother Inno-Vis 15, købt i Guldager & Sønner i Århus. Sikke nogle søde mennesker der er i den butik. Jeg kan bare komme ned og få al den vejledning og undervisning i min nye maskine, uden det skal koste mig ekstra. Det er altså god service! Det her er mit lille værksted, eller som min kæreste kalder det "the Chinese Workshop".
 Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg er meget kreativ. Jeg elsker simpelthen at have håndarbejde mellem hænderne. Jeg har ofte sagt at jeg kan det meste, men ikke sy. Jeg har syet flere ting igennem tiden, en sækkestol, en brødkurv, et par cowboybukser (hvor jeg vendte strækstoffet forkert, så de var mulige at få på!), og andre småting. Men aldrig har jeg lavet noget hvor jeg har været rigtig tilfreds med mit færdige produkt. Det er faktisk ikke så nemt det med at sy synes jeg, det er en helt ny måde at tænke på. Mht. strik kan jeg hurtigt modificere en opskrift, og gennemskue teknikker, men med syning er det med at skjule sømme en gåde! Som jeg nu måske har knækket!! Ihvertfald når det kommer til små tasker. Jeg har været lidt forelsket i små boks-tasker, og jeg har lige været ved at købe fra andre krea-kvinder, som har syet dem i farvestrålende stof. Men nu kunne jeg jo lave dem selv, og det måtte jeg simpelthen mestre! Så jeg gik igang. Jeg har fulgt DIYs her og her, og efter nogle stykker fandt jeg frem til min egen model. Disse er den sidste uges produktion:
Min drøm er at komme til at sy en kjole engang.(!) Mon ikke det kan lade sig gøre? :)