søndag den 26. februar 2012

Der er gang i produktionen i dag

Fritter

Hjemmelavede fritter slår alt!!
Det er så super nemt, så hvis du aldrig har prøvet det, er det bare at komme igang! Du skal bruge nogle store flotte kartofler, skyld dem godt, og skær dem ud i tykke skiver. Varm en blanding af solsikke olie og rasp olie op, så det syder og bobler når du ligger en fritte i. Det er godt at fritte dem over to omgange. 2 omgang laver du dem færdige, til de er gyldne, så strø med en masse salt, og HAPS, lige ned på sidebene.. Men husk! Det feder først i morgen.

Deller med soltørret tomater og feta

Her et lille tip til de klassiske frikadeller.

Her har jeg lavet frikadeller fra økogris (tak Føtex, for endelig at have fået noget øko-gris!!), med soltøret tomater og fetaost.

Jeg har lavet frikadellerne stort set som almindelige, bortset fra at jeg skifter alm mel ud med gramahamsmel. Derefter har jeg hakket en masse soltørret tomater som har ligger i olie, og en masse feta og blandet i. Easy Peasy.. Så bare på panden med dem, hvis du har fråset med æggene, så gerne med to spiseskeer ;)

Til har jeg lavet alm. ris, hvor jeg (før risene bliver kogt) har blandet forårsløg, og le puy linser i, for at pifte det lidt op. Det blev også virkelig godt, og mætter langt bedre end alm kedelige hvide ris. Hvis man er mere til brune ris, ville jeg anbefale at du bruger nogle brune bønner i stedet for linser, så det passer med kogetiden..


Frikadeller

500 g hakket kalv/svin
1 dl mælk
2 æg
1 løg
salt  & peber
2-3 spsk. mel el. Havregryn
Evt. Hvidløg, soltørret tomater i olie og fetaost.


Tilbehør:
Ris med linser & forårsløg


MUMS!

Lammekølle

Jeg elsker lam! Men uden en ovn, havde jeg ikke regnet med at jeg skulle have det foreløbig. Men det lykkedes mig altså at lave det i en stor pande, med låg! Her ligger den så, delt i to, pga. pandens størrelse (den lille kødklump ved siden af..). Ved har jeg lagt rosmarin, masser af gulerødder, løg, hvidløg, både hakket og hele. Derefter er der blevet fyldt op med hvidvin, og så fik den lov til at stå i omkring 2 timer. MUMS! Der blev den bedste sovs, som kun skulle jævnes en smugle.. Til blev der serveret asparges kartofler. Lækkert lækkert!

jeg ærger mig altid over min semi-dårlige billede kvalitet, da det som regel er lettest lige at få et billede med telefonen, fremfor at hive det store kamera frem. Jeg håber i kan få en fornemmelse af det, på trods af billede-kvaliteten...

Flere kort lavet med JOY.