søndag den 26. januar 2014

Fisk - Østen fra Solen

Efter at være blevet færdig med Still Light, havde jeg besluttet mig for at vente med at gå igang med endnu et stort stykke strik, og så strikke strømper for en tid. Men man har et standpunkt til man taget et nyt. Det gik op for mig at jeg havde to dejlige garner i mit skab, som ville passe godt sammen. Og særlig godt til "Fisk". En blå uld/bomuld og en petroleum alpaca, begge fra Garnudsalget. Jeg hyggede mig med strikkeprøver, bare lige for at se hvordan de ville passe sammen. Det ser brandgodt ud! Så før jeg vidste af det, havde jeg slået op til Fisk. Jeg har besluttet at undlade fisken, som egentlig nok er det mest dominerende ved denne model. Men jeg er bange for at den bliver for kort i kroppen, og så ved jeg med mig selv, at jeg ikke vil få den brugt. Jeg er tilgengæld helt vild med ærmerne.


Det er svært at tage ordentlige billeder i denne mørke tid. Jeg håber de alligevel giver en ide om farven. Den er så smuk!

Still Light

Strikkeprojekterne kommer hurtigt på pindene for tiden, og overraskende nok, kommer de også hurtigt af! Jeg påbegyndte mit projekt Still Light, en kjole med store lommer på pind 3, fredag d 10 januar. Den var egentlig tænkt som mit februar-projekt, som jeg tog forskud på fordi jeg forventede det var en mindre evighedsprojekt. Men der blev jeg overrasket. Det tog mig præcis 14 dage fra den første maske blev slået op, til den sidste lomme fik hæftet ender. Og det er ikke engang fordi jeg føler jeg har strikket i døgndrift, tværtimod, har jeg faktisk haft dage jeg slet ikke har strikket...


Jeg accepterede strikkeudfordringen "12 Months Of Knitting", fordi jeg egentlig godt kunne tænke mig 12 dejlige stykker strik når året var omme. Som det ser ud nu, skal jeg nok nå det, og oven i købet med 12 stykker strik til mig selv, ikke al det babystrik. Men for at udfordre mig selv lidt, vil jeg forsøge at skulle udtænke projekter, der kan strikkes med noget af al mit dejlige garn på lager. Altså, jeg skal fortrinsvis bruge det jeg har! For at få tømt lidt ud, og for at kunne retfærdiggøre at købe en masse nyt når året er omme ;) Det betyder ikke at jeg ikke kommer til at hamstre lidt garn i løbet af året, nej det kan jeg ikke love. Men jeg vil forsøge på bedste vis, at tænke i garner jeg har...


Still Light er endnu ikke blevet vasket. Vi flytter rundt herhjemme, og der har derfor ikke været plads til at den kunne ligge fladt at tørre. Men den er færdig, med hæftede ender og det hele, så den ligger bare og venter på en blid uldvask. Måske i aften? I dårligt lys, ser det færdige resultat således ud:
(og ja, det er et par hjemmestrikkede strømper mine fødder har på, de er virkelig dejlige i denne kolde tid! ;) )

Den er som sagt strikket på pind 3, i uld/bomuld fra Garnudsalget. Enkel tråd. Jeg har brugt omkring 350-400 g garn.  Derudover har jeg brugt en knap fra eBay.com. (Der følger detaljebilleder når den er vasket og tørret). Jeg har lavet 2 fejl. for det første har jeg foretaget forkerte udtagninger på den ene side af raglan, man kan godt se det, men eftersom fejlen er konsekvent, valgte jeg ikke at travle op. Jeg tror kun man lægger mærke til det, hvis man har læst opskriften. Den anden fejl er ved lommernes kant. Jeg har samlet masker op på den forkerte side af aflukningen, hvilket har resulteret i en mere markeret lommekant, end opskriftens "bløde". Det har jeg det fint med. Jeg trævler ikke op, hvis jeg egentligt synes det ser ok ud. Igen er det kun bemærkelsesværdigt hvis man selv har sidder med opskriften mellem hænderne. Jeg er tilfreds, og på grund af fejlene, kan jeg sige at ingen andre har en magen til ;)

Således kom den til at se ud efter vask:
 Den er virkelig dejlig! Jeg er meget tilfreds :)