torsdag den 15. august 2013

BabysætDette lille sæt er til en af mine søde strikkeveninder, som skal nedkomme til november. 
Måske hun ser det her, måske gør hun ikke. Hun får det på onsdag. Jeg håber hun bliver glad. Både blusen og bukserne er strikket efter opskrifter i bogen "all you knit is love", det er en dejlig bog! 
De små søde knapper har jeg fundet i Fandango. 
Trøjen er strikket i Drops Alpaca, og buskerne er i uld/bomuld fra Garnudsalget.

Barnevognstæppe i grannystripes

Jeg er begyndt at hækle, og selvom at jeg ikke er noget haj til det, kan jeg godt lide at veksle mellem strik og hækling, så fingrene ikke låser sig fast i en position. Dette lille tæppe, som ikke er så langt endnu, bliver måske til mig selv, når det engang bliver aktuelt. Jeg elsker farverne! Det er hæklet i Grannystripes; 
Slå 150 lf op.
2 rk: 1 fm i hver lm.
3 rk: *3 stgm i 3. fm, 1 lf, 3 stgm i 3. lm* Fortsæt rk ud. lav 3 lm i slutningen, for at vende arbejdet.

Og sådan fortsætter man, jeg har skiftet farve i hver anden rk, så alle de løse ender hænger samme sted. Faktisk så har jeg i mine 3 vende lm hæklet med begge farver, for på den måde at hæfte ender.

Af garn jeg har brugt bomuldsgarn fra stof og stil.

Opdatering følger, når tæppet er nået videre.

Drengevest

Denne vest har jeg lavet til min lille stedsøn, som ser noget så lækker ud i den. Den tog noget tid at strikke, fordi det var første gang jeg kastede mig over striber, og det skulle jeg lige hitte ud af! Den kom i "skamme-skuffen" i 7 måneder, inden jeg fik taget mig sammen til at få den gjort færdig. Heldigvis havde jeg valgt en rigelig stor størrelse, så da jeg blev færdig med den, passede den perfekt. Den er strikket i bomuldsgarn fra Fandango, og den er blød og lækker, og har også overlevet en tur i vaskemaskinen. Jeg er vild med farverne! Opskriften fandt jeg inden på Drops, hvor jeg blot har udskiftet mønsterstrikket med striber.

Blæksprutter


Jeg er vild med de her blæksprutter. De gør sig godt som barselsgave, og kan blive lige så nuttede eller gakkede som humøret tillader det når øjne og mund bliver lavet. Opskriften er fra Enelefant, og den er nem at gå til, selv for en førstegangs-hækler.

Lille Cardigan

Retstrikket cardigan fra "Babystrik på pind 3". Elsker den bog! 
Jeg har strikket en før, som ikke blev helt som jeg kunne tænke mig. Derfor måtte jeg forsøge mig igen. Jeg er blevet vild med striber, jeg har bare ikke rigtig haft mod på at kaste mig ud i det før nu. Desuden er jeg vild med den meget moderigtige farve neon pink, som jeg her har sat sammen med en neon gul. I bunden har jeg forsøgt mig med at hækle en lille blondekant, der kunne være blevet bedre, men er acceptabel. Knapperne er fra eBay, som jeg har en mindre afhængighed af når det drejer sig om krimskrams.

Elvira

"Elvira" hedder denne lille tunika/kjole. Opskriften er fra Rasmila
Jeg er blevet meget tilfreds med resultatet, men processen var jeg ikke voldsomt
 begejstret for, jeg er nok ikke helt hardcore til opskrift-læsning endnu. 
Den er strikket i en tråd uld/bomuld fra Garnudsalget. Jeg er vild med det garn, 
det holer faconen som et uldgarn, men er blødt som et bomuldsgarn.

Baby bukser i striber

Disse små lækre strikbukser er strikket i str. 0-6 måneder.
Opskriften er fra "All you knit is love"
Jeg har strikket med Drops BabyMerino, og jeg elsker den. Dens maskebillede er super flot, 
det er slidstærkt, og kan vaskes i maskinen!