lørdag den 19. oktober 2013

Clara
Efter mange måneders søgen med lys og lygte, lykkedes det mig langt om længe at få fingrene i denne vidunderlige opskrift.

Indtilvidere er det blevet til de tre små veste her, men når jeg engang får færdiggjort div. julegaver og "skovtur" til mig selv, så skal jeg helt sikkert igang med den lille kjole :)

onsdag den 16. oktober 2013

Rasmilla #2Jeg ved godt jeg bandede og svovlede lidt over den her opskrift første gang jeg lavede den. Men da jeg blev færdig med den, var der alligevel lidt tomt, så jeg gik igang med endnu en, bare for sjov. Min søde strikkeveninde Inga, hjalp mig med at forstå det jeg havde lavet forkert sidste gang, og pludselig passede maskeantallet, og det gik smurt derud af. Jeg synes den er så sød, så den er kommet ned i min gavekasse, til når en af mine veninder får en lille pige. Den er strikket i Uld/Silke fra Garnudsalget, på pind 2,5 og pind 3. Den er lidt omstændig til at starte med, men den skal tids nok blive lidt kedelig, så nyd bærestykket mens du kan. Opskriften er fra Rasmilla, og hedder egentlig Elvira, men er i min omgangskreds kommet til at hedde Rasmilla. Som noget nyt kan man på rasmilla.dk nu få opskriften med gratis, når man køber garn til den. Som en lille service meddelse, vil jeg understrege at Supersoft ALDRIG bliver soft, jeg vil derfor på det kraftigste anbefale at du benytter hendes ynglingsgarn (bomuld/uld) - du kommer ikke til at fortryde det!

BabyhueJeg havde egentlig lovet mig selv ikke at strikke mere babytøj, men jeg kunne ikke stå for den her lille hue. Den tog mig en aften at strikke, og den er strikket på pind 2,5 i bomuldsgarn fra Søstrene Grene. Opskriften er fra bogen "All You Knit Is Love", og er du til at strikke de små størrelsen, er bogen alle pengene værd. Den koster kun 125,- og der er mange søde opskrifter i! :)

Camomille

Som alle andre her i blogland, så jeg mig nødsaget til at prøve kræfter med sjalet "Camomille" fra Isager. Det kom til at så sådan ud:

Jeg har strikket sjalet i 100 gram Alpaca, og 100 gram Højlandsuld. Jeg har strikket på pind 3,5 og blondekanten er strikket på pind 3. Jeg er selv ret godt tilfredt, MEN; det er mig ubegribeligt hvordan et kendt navn som Isager kan udgive så lille og simpel en opskrift, uden at teststrikke den. Opskriften er fyldt med fejl, så har du lyst til at prøve kræfter med dette sjal, så tjek rettelserne på isagers-hjemmeside først. Jeg ved godt at Isager er kendt for ikke at kunne lave en opskrift uden fejl, men hvorfor hun/de ikke ønsker at rette op på det ry, det lærer jeg nok aldrig at forstå. Efter en lille opsang til Isager, er der vist kun tilbage at sige at sjalet er dejligt, og jeg bruger det allerede meget :)

Jeg har gang i mange små projekter, og et stort projekt for tiden. Jeg strikker Skovtur af Annette Danielsen. Det er en sand fornøjelse, for hun skriver opskrifter UDEN fejl. Jeg kan slå hjernen fra, og bare gøre som der står, efter en omgang Isager, er det i sandhed en fornøjelse :) Når jeg bliver færdig, får min "Skovtur" et indlæg for sig selv ;)