tirsdag den 18. oktober 2011

Ny kogebog til samlingen..

Jeg ligner min mor og min mormor på det her punkt. Selvom jeg tit har fniset af deres kæmpe mænger af opskrifte/bagebøger samlinger, så må jeg nu indrømme at jeg selv er faldet i fælden.. Jeg holder meget af kogebøger. Dog mest bagebøger, da jeg jo er rigtig glad for at bage :P Kogebøger uden billeder, de siger mig tilgengæld ikke ret meget. Der skal gerne være et billede til hver opskrift, men mindre kan også gøre det. Så længe der er billeder, mange billeder! Her er mit nyeste barn i flokken:
Det er et australsk bageri der har lavet den, og den er noget anderledes end mine øvrige bagebøger. Det ser ud til at være lidt mere avanceret. Men det er jo også godt med lidt udfordring til tider :) Jeg skal nok sørge for at holde jer, (de få som faktisk følger lidt med i min blog) opdateret, hvis jeg finder nogle rigtig gode opskrifter.. Det gode ved den er blog er jo netop af opskrifter er afprøvet. Og jeg deler kun mine bedste oplevelser med jer, så i undgår alle fiaskoerne.. ;)

Chokoladekage

Chokolade kager findes der mange af.. Rigtig mange af, og det er kun omkring halvdelen af dem der bliver gode (efter min mening). For noget tid siden var jeg til en venindes søns fødselsdag, hvor hun havde lavet den her chokoladekage, dagen før. Jeg er altid kritisk når en kage bliver lavet dagen før, for jeg synes alt for ofte de er lidt kedelige dagen efter. Nybagt/frisk bagt er som oftest bedst :)

Men men men.. Ingen regel uden undtagelser, her er opskriften på en chokoladekage, der er super nem, og rigtig rigtig lækker dagen efter.
6 spsk kakao
250 g mel
300 g sukker
1 tsk natron
1 tak bagepulver
1 knsp salt
2 æg
150 g blødt eller smeltet smør
2,5 dl vand

Glasur:
3 spsk kakao
200 g flormelis
2 spsk smør
2 tsk kanel
0,5 dl sødmælk

Bradepandens størrelse skal være 23*33 cm. Hvis der ønskes at fylde en stor bradepande fra ovnen, skal portionen blot fordobles. Bages på nederste rille i ca. 35 min ved 170 grader. Kagen må gerne være lidt klæg i midten, da den så bliver rigtig lækker dagen efter.

God fordøjelse.


mandag den 17. oktober 2011

weekendens bedrifter

Her i weekenden har jeg haft fornøjelsen af en dejlig lille prinsesses selskab:
Hun er en rigtig lille krudtugle. Vi har gået en masse ture og nusset en helt masse. Det er så dejligt med dyr, den uendelige ubetinget kærlighed de har at give. Jeg nyder det!

søndag den 16. oktober 2011

PizzasnegleMine pizzasnegle. Det bliver faktisk rigtig godt med en af AMOs pizzamels pakker, og så kan man jo lave dem med valgfrit fyld. Jeg synes det er super lækkert at lave en blanding af mozzarella og chedder, pensle til slut med lidt god olivenolie og dryse med lidt havsalt.. MUMS! :P


Ca. 15 stk.
Dej:
2 dl. Vand
1 spsk. olie
25 g. Gær
½ tsk. salt
2 del grahamsmel
3 del hvedemel
Fyld:
200 g skinke
2 dl. Revet ost
1 ds. Tomatpuré
oregano
hvidløg
paprika

  
Rør dejen smidig. Lad den hæve lunt og tildækket ca. 30 min.
Tag dejen op på et mel drysset bord, og rul den ud til en rektangulær plade.
Smør hvidløg, tomatpuré ud. Drys med oregano og paprika. Fordel ost og skinke, og rul dejen sammen til en rulle. Skær i 15 stykker.
Læg dejen med snitfladerne opad på en bageplade. Lad dem efterhæve ca. 30 min.
Bag i ovn på 225 grader i ca. 8-10 min. (kan evt. Pensles med æg for gyldent skær.)

Ønske til køkkenet

Brioche form. Sådanne nogle mangler jeg i mit køkken. En brioche er en "bolle", som stort set udelukkende består af smør og æg. Den kan bruge til forretter som desserter. Den er vanskelig at lave, og kræver (efter hvad jeg kan læse mig frem til) en hel del øvelse.. Så det bliver spændende at komme igang med det engang.. De er lidt dyre de her forme, koster omkring 25 kr. pr stk. Så det er forbeholdt min ønskeseddel :)

Min ynglingskage

Dette er min ynglingskage. Den har jeg fået hvert år på min fødselsdag, fra byens bager i Hedehusene. Jeg er nu nået dertil, hvor jeg vil forsøge mig på at lave min egen version af kagen. Jeg har luret den sådan, at bunden er lavet af en sød mørdej, så er der en kransekage kant, og så lægger man frosne bær med ribs gelé over.

Situationen er dog sådan pt. at jeg ikke har nogen ovn. Derfor der ikke sker så meget på bloggen for tiden. Men så snart jeg får mulighed for at afprøve min egen udgave, skal jeg nok sørge for at opdatere min blog :)