lørdag den 21. januar 2012
mandag den 9. januar 2012
torsdag den 29. december 2011
Strik - strømpe strik!
Så blev det tid til at lære at strikke strømper. Sutsko er en smal sag, men strømper er lidt svære.. Her er billedeforløb. Heldigvis har jeg nogle gode damer omkring mig, der hjælper med de svære ting, som opslag af masker, hæl og tå! Mangler du en strikkekompangnon? Så skriv til mig, det er så hyggeligt at strikke sammen med andre, og få vendt verdenssituaitonen! :)
mandag den 19. december 2011
fredag den 16. december 2011
Nyt legetøj! :D
Ja, nu har jeg givet mig selv den fineste julegave, som desværre var for dyr, til at jeg synes jeg kunne være bekendt at ønske mig den af andre.. I vil her blive præsenteret for et helt nyt univers, inden for hobby. Hvis i ligesom mig har undret jer over hvad stencils, die cuts o.lign er? SÅ får i svaret her. Jeg har erhvervet mig en Joy-maskine, som kan lave disse die cuts, med stencils og embrossing. Følg med på billederne:
Ovenfor et et eksempel på embrossing.
Her kommer det jeg har fået produceret i mit første døgn med JOY:
tirsdag den 29. november 2011
Chokoladefondant
Så blev det endelig tid til at afprøve en længe ventet opskrift; Chokoladefondant.
ingredienser til 6 stk (forme a 1,5 dl):
200 g god mørk chokolade, med min. kakaoindhold på 55%
150 g smør i tern
100 g sukker
3 æg
3 æggeblommer
25 g mel
god vanilie is til servering
Af forme har jeg brugt de små forme Ikea har på tilbud for tiden, de passer perfekt til en lille chokoladefondant. De er lavet af silikone, så de slipper vildt nemt når man skal have sin lille varme kage ud.
opvarm forsigtigt chokolade, smør og sukker. sukkeret skal ifølge den orginale opskrift ikke længere knase, men det fik jeg det ikke til, og mine blev gode alligevel. Du skal røre og røre til du har en fin ensartet masse.
Rør æggeblommer og æg i et af gangen, indtil blandingen er jævn og blank. sigt melet i, og vend det blandingen.
Fordel dejen ligeligt melem formene, og stil dem i køleskabet i min. 1 time. Her kan du vælge at fryse dem ned, så du til en anden gang har super nem dessert!! :)
Når de er helt kølet af, skal de bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i 14 min, til de er let hævede og lige netop stivnet på overfladen. Lad dem stå i 2 min, hvorefter du vender dem forsigtigt ud på tallerknerne. Serveres straks med god vanilieis! :D
onsdag den 9. november 2011
Hjemmelavede brændte mandler
Nu er jeg så heldig at bo et sted, hvor der, når det banker på døren ind i mellem kommer små lækkerier fra mine dejlige naboer :)
I går var det så Marcus der kom på besøg med hjemmegjorte brændte mandler, og det har jeg så nu netop forsøgt mig at lave selv. Her kommer opskriften:
I går var det så Marcus der kom på besøg med hjemmegjorte brændte mandler, og det har jeg så nu netop forsøgt mig at lave selv. Her kommer opskriften:
2 dl vand
2 dl sukker
200 g mandler
Og her kommer billederne:
Helt vildt nemt, røre røre røre, og så er der lækre hjemmegjorte brændte mandler! Mums!
NB! Det er vigtigt at blive ved med at røre, selvom de virker færdige, sukkeret vil blive helt tørt og hvidt, men de er ikke færdige på det tidspunkt. De skal have længere tid, til sukkeret smelter til karamel, så blive de helt rigtige :D
NB! Det er vigtigt at blive ved med at røre, selvom de virker færdige, sukkeret vil blive helt tørt og hvidt, men de er ikke færdige på det tidspunkt. De skal have længere tid, til sukkeret smelter til karamel, så blive de helt rigtige :D
Abonner på:
Opslag (Atom)