torsdag den 15. august 2013

Elvira

"Elvira" hedder denne lille tunika/kjole. Opskriften er fra Rasmila
Jeg er blevet meget tilfreds med resultatet, men processen var jeg ikke voldsomt
 begejstret for, jeg er nok ikke helt hardcore til opskrift-læsning endnu. 
Den er strikket i en tråd uld/bomuld fra Garnudsalget. Jeg er vild med det garn, 
det holer faconen som et uldgarn, men er blødt som et bomuldsgarn.

Baby bukser i striber

Disse små lækre strikbukser er strikket i str. 0-6 måneder.
Opskriften er fra "All you knit is love"
Jeg har strikket med Drops BabyMerino, og jeg elsker den. Dens maskebillede er super flot, 
det er slidstærkt, og kan vaskes i maskinen!

lørdag den 9. marts 2013

Opdatering

Så er det vist ved at være på tide med en opdatering. Jeg har hæklet og strikket en del her på det sidste, og hvis jeg selv skal sige det, så begynder det at ligne noget! De fleste ting har jeg fra en DIY (Do It Yourself), og der vil jeg selvfølgelig linke til de forskellige hjemmesider under billederne, nogle enkelte er fra bøger og der vil der forekomme en henvisning til bogen under billedet. Enjoy :)





Hæklede suttesnore i stjernemønster fra Farmorfabrikken klik Her
Den lille blomst jeg syer på, finder du her
(det skal dog lige siges at jeg har valgt kun at hækle den første del af blomsten, for at holde den enkel) - Krokodillenæbene er fra Stof og Stil, hvor 2 stk koster 10,-

Så har jeg været igang med at hækle små sprutter, med små klokker inden i. De er virkelig nuttede, og der følger en rigtig sød historie med, find DIY og historien bag her.

Den evigt populære babyvest er også fra farmorfabrikken. Jeg ville have lagt nogle nye billeder ind af alle de veste jeg efterhånden har strikket, men de er blevet givet væk til nybagte mødre. Find opskriften her. Det skal lige siges at denne vest er et udemærket projekt til nybegyndere. Man får øvet ret og vrang, lukke af, knaphuller og at slå op. God træning! :)


Mit nyeste projekt er denne lille babytrøje fra bogen "Babystrik på pinde 3" af Lene Holme Samsøe. Jeg er totalt forelsket i denne lille trøje, og det fine bladmønster i bærestykket. Den strikkes efter diagram, og det er en god lille overskuelig udfordring. Jeg har lavet lidt fejl i, for jeg er stadig forholdsvis grøn inden for strik, men jeg er allerede igang med min nr. 2, og jeg synes det er hyggeligt at der sker en masse til at starte med, og at jeg derefter kan strikke en masse ret, og få den fineste trøje ud, der ser super avanceret ud, og alligevel er forholdsvis nem at strikke for den lettere øvede. Jeg kan mærke at jeg får lavet rigtig mange af dem her. Opskriften er lavet sådan så man kan få en cardigan, top (som den her), kjole, tunika, trøje og bolero ud af den. Det er dejligt med så mange valgmuligheder :) Bogen kan varmt anbefales. Tøjet bliver som opskriften forudser, og man få mange søde opskrifter for 129,-. Bogen kan købes på www.garn-garagen.dk, der desuden også har rigtig meget lækkert garn! (billederne viser den samme top, blot i forskellig belysning)

torsdag den 14. februar 2013

Pastaruller med kylling og spinat

Så blev det tid til at afprøve en ny opskrift. Pastaruller er ikke så kendt i Danmark, men i Italien er de meget glade for det.







Der skal bruges en pakke friske pastaplader, den jeg fandt var nu mere en lang frisk pastaplade, men det er også fint.
derudover:

150 g hakket babyspinat (jeg foretrækker klart frisk spinat)
2 kyllinge fliter, der er enten er gennemstegt eller kogt i boullion.
2 spsk flødeost (jeg bruger philadelphia)
salt og peber

Moneysauce:
50 g smør
3 spsk mel
4 dl sødmælk
1/2 tsk muskatnød
salt og peber


Ost til gratiering.


hak de færdigt tilberedte kylling fileter i små tern, hak spinaten i en minihakker, og baldn de to ting godt sammen med philadelphia, salt og peber.

Skær pastapladerne ud i stykker, der passer med den størrelse du ønsker dine pastaruller i. de skal kunne foldes sammen, men ikke rulles om fyldet mere end en gang.

fordel fyldet på de udskåret pastaplader, lad ca 2 cm være til kanten, så rullen kan holde på fyldet. Fordel rullerne i et ovnfast fad.

Når pastarullerne er klar i fadet, smeltes smørret i en gryde. Når det er smeltes tilsættes melet, og de bages godt ved høj varme og konstant omrøring. Tilsæt halvdelen af mælken, salt, peber og muskatnød. Husk at røre hele tiden, da denne sauce nemt brænder på. Når mælken koger tilsættes resten af mælken, og først når det igen koger, og saucen tykner, er den klar til at blive hældt over pastarullerne. Tilsidst kommer osten ovenpå, og så ind i ovnen. De skal bages ved 200 grader i 30 min.

Lad dem gerne hvile lidt inden de bliver serveret, en 10 minutters tid. Serveres med et godt brød og en salat. Opskriften rækker til 2 personer.

søndag den 10. februar 2013

Strikket baby vest

Disse små fine baby veste er super nemme at strikke.


Opskriften kan du finde her.

fredag den 7. december 2012

Sarah Bernard

Makronbunde:

400 g marcipan
4 bærger æggehvider
200 g sukker


Marcipan rives, og blandes med æggehvider og sukker.

Brug to teskeer til at fordele massen på en bageplade:
Derefter skal de bages ved 175 grader i ca. 15 min, mine kom til at se sådan her ud:


Sarah Bernard cremen:

0,5 L piskefløde varmes op, og 200 g rigtig god mørk chokolade smeltes i. Det skal stå i køleskabet natten over. Dagen efter piskes det op med en el-pisker, i kort tid, så du ikke får chokoladesmør :)

Derefter smørres sarah bernard cremen på de afkølede makronbunde med en kniv.
Så stilles de i fryseren, i et par timer, før de overtrækkes med chokolade.

Mht. overtrækschokolade, så er der stor forskel på hvordan chokoladen opfører sig når den bliver smeltet. Jeg brugte Carletti, som er det billigste jeg kunne finde, men det bliver meget tykt når det smelter, så der kom et kæmpe chokolade lag på, og jeg brugte rigtig meget chokolade. Hvis du derimod er til det lette lag chokolade, kan jeg anbefale Odense overtrækschokolade-knapper. Når jeg overtrækker dem, ligger jeg den frosne lille sarah bernard kage ned i overtrækschokoladen, vender den rundt, ligger den på bagepapir, og drysser hurtigt lidt kandiseret violer på.

Mht. til når chokoladen skal størkne, så er det vigtigt at det ikke kommer i køleskabet, det skaber "dug" på chokoladen.

Resultatet bliver således:




onsdag den 28. november 2012

Hånd i 3D

Det her er lidt sjovt, og selvom det ikke er noget af det der plejer at ligge herinde, så vil jeg nu fornøje jer med det alligevel.

Den her vejledning fandt jeg på nettet:
Således kom min egen hånd til at se ud: