onsdag den 9. november 2011

Hjemmelavede brændte mandler

Nu er jeg så heldig at bo et sted, hvor der, når det banker på døren ind i mellem kommer små lækkerier fra mine dejlige naboer :)
I går var det så Marcus der kom på besøg med hjemmegjorte brændte mandler, og det har jeg så nu netop forsøgt mig at lave selv. Her kommer opskriften:

2 dl vand
2 dl sukker
200 g mandler

Og her kommer billederne: 
Helt vildt nemt, røre røre røre, og så er der lækre hjemmegjorte brændte mandler! Mums!
NB! Det er vigtigt at blive ved med at røre, selvom de virker færdige, sukkeret vil blive helt tørt og hvidt, men de er ikke færdige på det tidspunkt. De skal have længere tid, til sukkeret smelter til karamel, så blive de helt rigtige :D

fredag den 28. oktober 2011

hj. strikkede sutsko!

Her er sidste års vinterprojekt: Sutsko! Disse dejligt nemme hjemmestrikkede sutsko, bliver når de er færdigt strikkede filtet i vaskemaskinen ved 40 grader sammen med et par cowboybukser. De bliver så dejlige og hyggelige! Her er mit første par;

De kunne helt sikkert været blevet pænere, men øvelse gør mester. Jeg har dem endnu, og kan ikke overleve vinteren uden mine lodne uld sutsko på fødderne når jeg hygger mig hjemme! Næste par her var sidste års julegave til mig kære mor. (kvasten faldt dog meget hurtigt af igen) De var smurt med naturgummi under bunden, for at hun kan stå fast i dem, uden at skøjte rundt på trægulv.
Lidt pænere ikke sandt? ;)

Hvis du skulle være interesseret i at producere dine helt egne unikke sutsko, så kommer strikkeopskriften her:


Græskar-tid!

Da pladsen (eller mangel på samme) i år ikke rigtig giver mulighed for at producere et uhyggeligt græskar til halloween, kommer der her et billede af sidste års "mesterværk" :D Den lille dreng er dejlige Sebastian, som netop er fyldt 5 år.


Selvom det måske er lidt besværgeligt at grave indmaden ud, så synes jeg bestemt det er hele umagen værd :) Hvis den står koldt, er det over en uge man har fornøjelse af den! Jeg opfordre alle kreative og/eller barnlige sjæle til i år at lave sin egen "onde"  græskarmand !

Quilling - Min nye hobby!

Vinteren melder sin ankomst, og af mangel på ovn, må jeg finde mig nye hobbyer til at fornøje mig i den kommende mørke tid. Her er den nyeste i rækken; Quilling!







tirsdag den 18. oktober 2011

Ny kogebog til samlingen..

Jeg ligner min mor og min mormor på det her punkt. Selvom jeg tit har fniset af deres kæmpe mænger af opskrifte/bagebøger samlinger, så må jeg nu indrømme at jeg selv er faldet i fælden.. Jeg holder meget af kogebøger. Dog mest bagebøger, da jeg jo er rigtig glad for at bage :P Kogebøger uden billeder, de siger mig tilgengæld ikke ret meget. Der skal gerne være et billede til hver opskrift, men mindre kan også gøre det. Så længe der er billeder, mange billeder! Her er mit nyeste barn i flokken:
Det er et australsk bageri der har lavet den, og den er noget anderledes end mine øvrige bagebøger. Det ser ud til at være lidt mere avanceret. Men det er jo også godt med lidt udfordring til tider :) Jeg skal nok sørge for at holde jer, (de få som faktisk følger lidt med i min blog) opdateret, hvis jeg finder nogle rigtig gode opskrifter.. Det gode ved den er blog er jo netop af opskrifter er afprøvet. Og jeg deler kun mine bedste oplevelser med jer, så i undgår alle fiaskoerne.. ;)

Chokoladekage

Chokolade kager findes der mange af.. Rigtig mange af, og det er kun omkring halvdelen af dem der bliver gode (efter min mening). For noget tid siden var jeg til en venindes søns fødselsdag, hvor hun havde lavet den her chokoladekage, dagen før. Jeg er altid kritisk når en kage bliver lavet dagen før, for jeg synes alt for ofte de er lidt kedelige dagen efter. Nybagt/frisk bagt er som oftest bedst :)

Men men men.. Ingen regel uden undtagelser, her er opskriften på en chokoladekage, der er super nem, og rigtig rigtig lækker dagen efter.




6 spsk kakao
250 g mel
300 g sukker
1 tsk natron
1 tak bagepulver
1 knsp salt
2 æg
150 g blødt eller smeltet smør
2,5 dl vand

Glasur:
3 spsk kakao
200 g flormelis
2 spsk smør
2 tsk kanel
0,5 dl sødmælk

Bradepandens størrelse skal være 23*33 cm. Hvis der ønskes at fylde en stor bradepande fra ovnen, skal portionen blot fordobles. Bages på nederste rille i ca. 35 min ved 170 grader. Kagen må gerne være lidt klæg i midten, da den så bliver rigtig lækker dagen efter.

God fordøjelse.


mandag den 17. oktober 2011

weekendens bedrifter

Her i weekenden har jeg haft fornøjelsen af en dejlig lille prinsesses selskab:
Hun er en rigtig lille krudtugle. Vi har gået en masse ture og nusset en helt masse. Det er så dejligt med dyr, den uendelige ubetinget kærlighed de har at give. Jeg nyder det!