lørdag den 25. februar 2012
Nyt..
Som den "flittige bloglæser" måske har opdaget, så har jeg fået lagt en masse mad billeder ud, uden tilhørende opskrifter. Det er en del af min process i at få opdateret min blog. For selvom jeg for tiden ikke har nogen ovn, så har jeg jo før i tiden fået lavet en masse ting, som jeg aldrig har fået lagt ud. Det bliver der lavet om på nu! Så hav tålmodighed, så kommer opskrifterne :D
Tak fordi du følger med!
God weekend
- Freja
Tak fordi du følger med!
God weekend
- Freja
Små spinattærter med laks - Opdateret!
Jeg laver tit små tærter uden tærtebund. Både fordi tærtebundens store indhold af kalorier, tager det sunde ud af en tærte, og så kan det også være lidt besværgeligt, ihvertfald i forhold til ingen bund.
Opskriften på ca 12 stk:
250 g frisk hakket spinat
1 dl madlavningsfløde
4 æg
salt og peber
røget laks, jeg kan godt lide godt med laks, men det er en smagsag. ca. 200 g til en almindelig portion
1 kugle frisk mozzarella
Jeg har eksperimenteret med både optøet frossen spinat og frisk, og jeg må indrømme at jeg nu er mest til det friske spinat. Bruger man optøet spinat er det altafgørende at man få presset så meget væde ud af som muligt, ellers bliver de små tærter våde.
Bages i 20-30 min ved 200 grader. Smager bedst når de er lune.
Opskriften på ca 12 stk:
250 g frisk hakket spinat
1 dl madlavningsfløde
4 æg
salt og peber
røget laks, jeg kan godt lide godt med laks, men det er en smagsag. ca. 200 g til en almindelig portion
1 kugle frisk mozzarella
Jeg har eksperimenteret med både optøet frossen spinat og frisk, og jeg må indrømme at jeg nu er mest til det friske spinat. Bruger man optøet spinat er det altafgørende at man få presset så meget væde ud af som muligt, ellers bliver de små tærter våde.
Bages i 20-30 min ved 200 grader. Smager bedst når de er lune.
Lasange
Lasange
Til min lasange bruger jeg egentlig altid på slump, men jeg vil forsøge at lave en liste over de ingredienser jeg plejer at bruge.
Kødsovs:
Hk. oksekød
Ds. tomater
lidt revet gulerod
masser af finthakket løg
hvidløg
bechamelsauce:
rigeligt smør + mel
1/2 liter mælk
1 lille pose revet parmesan
salt & peber
lidt revet muskatnød
Tricket for mig med bechamelsaucen er at røre røre røre, så mælken ikke brænder på, og husk at få smeltet alt smørret i den varme mælk. 1. skal du smelte smørret, derefter blande mel i med kraftige pisk. derefter tilsætter du mælken. Mælken skal gerne næsten koge før osten kommer i, når den er smeltet, smager du til med salt, peber og lidt muskatnød.
Så er det bare at samle den, start med lidt kødsovs, så bliver de nederste plader også gode. derefter lag på lag. Afslut med et lag bechamelsauce, og derefter revet ost.
Jeg giver en potion med et halvt kg okse, ca. 40 min. i ovnen ved 200 grader. Hvis jeg laver af et kg kød, giver jeg den ca. 1 time. Her kan det være en god ide at "beskytte" osten med staniol den første halve time, hvis man ikke er til branket ost.
God fornøjelse!
Pund-Pund m blåbær og hvid chokolade
Den her kage plejer jeg at kalde for "min egen", for jeg laver den uden opskrift, så den bliver meget forskellig fra gang til gang. Idéen er at det er en rigtig pund til pund, så hver af ingredienserne er samme mænge, f.eks: 100 g sukker = 100 g mel = 100 g smør = 1 æg ..
Sådan som jeg gør, er at jeg første blander alt det tørre;
sukker
mel
bagepulver
vaniliesukker
Derefter det våde:
smeltet smør
æg
lidt mælk alt efter dejen konsistens
(den skal gerne være lidt stiv i det, da den så bager hurtigere)
Toppes af med rigelige blåbær (gerne fra frost) og hvid chokolade
Bages ved lav temperatur, i meget lang tid. Den skal som regel have omkring en time, ved 150 grader. Lav den gerne i en flad form, så bliver den lidt konfekt-agtig i toppen.
Prøv dig frem! :) Næste gang jeg laver den, skal jeg nok måle af, hvad jeg egentlig bruger..
Abonner på:
Opslag (Atom)