søndag den 26. august 2012

søndag den 12. august 2012

Brombærtærte

Mørdej:
300 g mel
150 g smør
100 g flormelis
1 æg

(tip: brug foodprocesser til at blande det hele sammen, så skal mørdejen kun lige samles med hænderne bagefter. Sviner ikke så meget som den traditionelle måde at lave mørdej på.)

Fyld:
600 g brombær (helst friske, men jeg bruger næsten altid frosne, det forlænger bare bagetiden helt vildt)

Marcipan masse:
100 g revet marcipan
2 æg
100 g flormelis
0,5 dl fløde

Mørdej i tærtefad - brombær - marcipanmassen hældes ud over.

Bages ved 200 grader - med friske brombær; 20 min - Med frosne brombær; min. 1 time

Bedstemor Ands Æbletærte


Det her er min nye ynglings kage. Der findes et utal af variationer af denne meget lækre æbletærte, men efter at have bagt den et par gange, er jeg kommet frem til min egen variation:

Mørdej:
300 g mel
150 g smør
100 g flormelis
1 æg
(mandler)

Fyld:
5 store madæbler
75 g rørsukker
50 g muscovadosukker (fås i Føtes, brun farin kan også bruges)
1 spsk vaniliesukker
2,5 spsk mel
saften fra 1 citron
50 g smør i tern

Jeg samler min mørdej i foodprocesseren, det er meget lettere end at stå med den i hænderne. Jeg samler den bare lige, inden jeg deler den op i to flade boller, som jeg pakker i film, og stiller på køl i en times tid, så er den lidt lettere at arbejde med. Det skal her også lige nævnes at denne kage kan forberedes dagen før, så skal den bare samles, og serveres lun på selve dagen. Jeg har forsøgt mig med at ælte hakkede mandler ind i den ene halvdel af mørdejen, den til låget, det er ret lækkert, hvis man er til nødder.

Fyldet: her putter jeg det hele i en stor frysepose, og blander det hele godt sammen, bortset fra smørret i tern, det venter jeg med, så jeg er sikker på at det bliver fordelt nogenlunde lige over hele fyldet, inden låget kommer på.

Så samles tærten, rul mørdejen ud, put æblefyldet i, smør-tern, låg og bag: 45 min ved 200 grader nederst i ovnen. Den skal gerne serveres lun, enten med flødeskum, creme fraise eller vanilieis.

MUMS!


onsdag den 20. juni 2012

Materialer

Til dem af jer som har spurgt ind til materialer, kommer her nogle billeder til jer. Det er billeder jeg har fundet fra nettet, for at give jer et indblik i hvordan stencilsene ser ud:

1. er en rigtig flot blomst fra Marianne Designs, hvor man kan trække bånd igennem. Jeg har først for nyligt fået den hjem, så jeg har ikke fået leget så meget med den endnu, men den ser således ud:



2. En anden spurgte mig til nogle hjørner, og der har jeg brugt dem her:
De er ganske besværgelige, men hvis tålmodigheden er på plads, bliver resultatet vildt flot. Jeg bruger dog kun den øverste, da den er min ynglings af de to :)


Derudover er jeg begyndt at gøre mig mere i embossing. Førhen var jeg ikke så meget til det, fordi kartonen har det med at "flække". Men da jeg alligevel har et blank "bund-kort", både for kvalitet, men også fordi det er lettest at læse på hvid baggrund. Så gør det egentlig ikke så meget, fordi det bliver limet oven på noget andet, så holder det godt, og man kan slet ikke se de små revner der nogle gange kan komme i alm. karton. Her er nogle eksempler på mine nyeste embossingfolders:









TIl slut vil jeg sige at jeg bliver så glad når der er kommentarer til mine indlæg. Blive endelig ved, spørg løs, og skriv meget gerne hvad i evt. synes kunne være spændende at se et kort eksempel på - Jeg tager gerne imod en udfordring :)

tirsdag den 19. juni 2012

A little piece of heaven!

Så kom den endelig! Min sommerferie gave til mig selv, en pakke fra usa fyldt med div. stencils og ebossingfolders :) Jeg er i himlen! Her får i første kig, jeg skal nok holde jer løbende opdateret med de ting jeg får produceret :)