onsdag den 28. november 2012
torsdag den 8. november 2012
Flødeboller
Så fik jeg adgang til en ovn, og jeg har længe godt kunne tænke mig at prøve at lave mine egne flødeboller. Jeg studerede flere videoer på Youtube, og så virkede det pludseligt meget overskueligt. Man kan lave dem med forskellige bunde, jeg har prøvet kiksebund og marcipanbund.
Kiksebunde (ca. 16 stk):
125 g mel
50 g sukker
50 g smør
3 spsk vand, til at samle dejen
Rulles ud og trykkes ud med en glas.
Bages ved 200 grader i ca. 8 min
Marcipanbunde (ca. 40 stk):
en hel rulle marcipan, som skæres ud i små stykker
Bages ved 180 grader i ca. 7 min (alt efter tykkelsen)
Skum:
200 g æggehvider (ca. 3-4 bærger)
400 g sukker + 1 dl vand.
Æggehviderne piskes næsten stive, mens sukkeret koger. Sukkeret skal koge i 2 min, til det er helt klart. Tilsæt sukkermassen i æggehviderne, mens der piskes, i en tynd stråle. Herefter skal æggehviderne piskes i min. 10 min.
Put den stive og glatte æggehvidemasse i en sprøjtepose, og sprøjt dem på bundene.
Herefter "bages" flødebollerne i 5 min i ovnen, ved 180 grader, for at stivne æggehvidemassen.
Chokoladen smeltes, og beklædningen af flødebollerne kan begynde. Du kan bruge en pensel, og forsigtigt pensle chokoladen på, du kan også dyppe dem i chokoladen, prøv dig frem :)
Til slut stilles de koldt, så chokoladen kan størkende. Haps!
NB! De må ikke stilles i køleskabet, da det så kan komme "dug" på flødebollerne, oga. kondensen, og så bliver de våde.
Holdbarhed er 3 dage, hos os holder 75 flødeboller (som jeg fik lavet i det hele) heller ikke mere end 3 dage ;)
Kiksebunde (ca. 16 stk):
125 g mel
50 g sukker
50 g smør
3 spsk vand, til at samle dejen
Rulles ud og trykkes ud med en glas.
Bages ved 200 grader i ca. 8 min
Marcipanbunde (ca. 40 stk):
en hel rulle marcipan, som skæres ud i små stykker
Bages ved 180 grader i ca. 7 min (alt efter tykkelsen)
Skum:
200 g æggehvider (ca. 3-4 bærger)
400 g sukker + 1 dl vand.
Æggehviderne piskes næsten stive, mens sukkeret koger. Sukkeret skal koge i 2 min, til det er helt klart. Tilsæt sukkermassen i æggehviderne, mens der piskes, i en tynd stråle. Herefter skal æggehviderne piskes i min. 10 min.
Put den stive og glatte æggehvidemasse i en sprøjtepose, og sprøjt dem på bundene.
Herefter "bages" flødebollerne i 5 min i ovnen, ved 180 grader, for at stivne æggehvidemassen.
Chokoladen smeltes, og beklædningen af flødebollerne kan begynde. Du kan bruge en pensel, og forsigtigt pensle chokoladen på, du kan også dyppe dem i chokoladen, prøv dig frem :)
Til slut stilles de koldt, så chokoladen kan størkende. Haps!
NB! De må ikke stilles i køleskabet, da det så kan komme "dug" på flødebollerne, oga. kondensen, og så bliver de våde.
Holdbarhed er 3 dage, hos os holder 75 flødeboller (som jeg fik lavet i det hele) heller ikke mere end 3 dage ;)
fredag den 12. oktober 2012
Ny frisk vinter salat
Gårsdagens aftensmad: Frikadeller med persille, kartoffelmos, og min nye salat med rødbeder.
Salaten indeholder følgende:
Rødbeder (1/3)
Gulerødder (2/3)
Saften fra 1/2 appelsin
ca. 1 cm fint revet ingefær
en stor håndfuld smuttede mandler, hakket groft
et æble
Den var virkelig lækker, og bestemt en gentagelse værdig :)
Salaten indeholder følgende:
Rødbeder (1/3)
Gulerødder (2/3)
Saften fra 1/2 appelsin
ca. 1 cm fint revet ingefær
en stor håndfuld smuttede mandler, hakket groft
et æble
Den var virkelig lækker, og bestemt en gentagelse værdig :)
onsdag den 10. oktober 2012
tirsdag den 9. oktober 2012
mandag den 8. oktober 2012
Igang igen
Efter lang tids pause, kom jeg endelig igang igen med min Joy-maskine. Det var lidt svært at komme igang igen, da inspirationen skulle tilrettes karton, lim og glimmer, fremfor strikke-teknikker. Men det lykkedes. Lørdagen blev brugt på at finde alting frem, og jeg skal lige hilse og sige at jeg blev overrasket over hvor meget jeg rent faktisk har!! Det var nu en dejlig overraskelse ;)
Julen nærmer sig, og hvis jeg skal nå at opbygge et nogenlunde lager, så måtte jeg hellere komme igang. Jeg har gentaget nogle succeser fra sidste år. Her er nogle af årets små julekort:
I dag var jeg på lille udflugt til BBHobby på oktobervej i Århus, og der genforelskede jeg mig i en cupcake stencil jeg længe har haft på min ønskeliste. Det har resulteret i en masse små fødselsdagskort:
Julen nærmer sig, og hvis jeg skal nå at opbygge et nogenlunde lager, så måtte jeg hellere komme igang. Jeg har gentaget nogle succeser fra sidste år. Her er nogle af årets små julekort:
I dag var jeg på lille udflugt til BBHobby på oktobervej i Århus, og der genforelskede jeg mig i en cupcake stencil jeg længe har haft på min ønskeliste. Det har resulteret i en masse små fødselsdagskort:
I morgen eller overmorgen får jeg forhåbentlig en pakke fra en anden hobbybutik, med små snefnug fra CherryLynnDesign:
den glæder jeg mig til at få i brug, til endnu flere små julekort.
fredag den 5. oktober 2012
Strik på nettet
Det måtte jo ske før eller siden, at jeg blev medlem af Ravelry på nettet. Til dem der ikke ved hvad Ravelry er, så kan jeg fortælle at det er en ekstremt udvidet "facebook"-side, med strik, hælkling o.lign. Det er virkelig gennemført. F.eks. kan jeg ligge mit garn ind på min profil, og så kan jeg søge i databasen, for at se hvad andre har strikket med lige netop denne type garn. Det er helt igennem fantastisk! Til alle strikkere, der er virkelig værd at oprette sig derinde.
De næste par dage byder derfor på en del tid foran computeren, da jeg skal have lagt alt mit garn ind. Jeg har godt nok ikke så meget som visse andre endnu, men jeg har alligevel en stor dobbelt skuffe fyldt, så der er en del at taste ind. Men jeg glæder mig! For når der er gjort, åbner der sig et helt nyt univers af opskrifter og idéer til det garn jeg har liggende herhjemme :)
Jeg håber at i, mine kære blog-læsere, får en rigtig dejlig weekend, i kreativitetens navn :)
De næste par dage byder derfor på en del tid foran computeren, da jeg skal have lagt alt mit garn ind. Jeg har godt nok ikke så meget som visse andre endnu, men jeg har alligevel en stor dobbelt skuffe fyldt, så der er en del at taste ind. Men jeg glæder mig! For når der er gjort, åbner der sig et helt nyt univers af opskrifter og idéer til det garn jeg har liggende herhjemme :)
Jeg håber at i, mine kære blog-læsere, får en rigtig dejlig weekend, i kreativitetens navn :)
Abonner på:
Opslag (Atom)