søndag den 3. april 2011

2010/2011 nytårskagen!Kagerne:
3 piskede æg
175 g smør
175 g sukker
150 g mel
3 spsk kakaopulver
2 tsk bagepulver

Creme:
2 dl piskefløde
200 g chokolade, gerne blanding af både mørk og mælke chokolade

Glasuren:
1 dl. piskefløde
100 g chokolade

Pynt:
Hvid chokolade, revet med en osteskære.

Fremgangsmetode: (NB! Lav cremen aften før!!)

Creme: opvarm fløden og smelt chokoladen heri. Det er vigtigt at fløden ikke koger. Når alt chokolade er smeltet, stilles den til side til den er kølet lidt ned, herefter stilles den i køleskabet natten over.

Tænd ovnen på 180 grader. Der skal bruges 2 runde kageforme. smør disse med olie el smør. Rør smør og sukker til en blød masse, pisk forsigtigt æggene i. Sigt mel, kakao og bagepulver i blandingen og vend det i den bløde masse. Del blandingen ligeligt imellem de to smurte forme, og udglat toppen med en paletkniv. Bages i ca. 20-25 min. Vend dem ud på en bagerist og lad dem køle helt af.

Note: Jeg bagte dobbelt portion, for at få den højde på kagen, som ses på billedet.

Glasuren: chokoladen smeltes i et vandbad, når det er kølet i 5 min, røres fløden i. Lad den stå så den bliver tyk et par minutter.

Cremen piskes til en tyk chokolade creme (Sarah Bernard - creme!)
Når kagerne er kølet ned, smøres cremen på den ene kage, hvorefter den anden kage forsigtigt lægges ovenpå. Herefter smøres glasuren ud, så den dækker hele kagen. Til slut, mens glasuren stadig er våd, pyntes den med hvid chokolade.

Den bliver så flot! Hav lidt tålmodighed, det er ikke den letteste kage, men den er det værd. Kan serveres med lidt vanilie is, og lidt hindbærpuré (opskrift herpå følger senere)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar