søndag den 3. april 2011

Hindbærsnitter

Disse lækre hjemmelavet hindbærsnitter, sender en direkte tilbage til barndom. Sukkerchok for vildt! De smager så dejligt, er relativt simple, men det kræver noget tålmodighed at lave dem.

der bliver ca. 18 små, men de er kun halv størrelse af dem man ser i bagervinduet.

Mørdej:
300 g mel
200 g smør
100 g sukker
1 æg

Hindbærmarmelade
glasur laves af flormelis og kogt vand
krymmel til pynt

Fremgangsmåde:
Saml hurtigt mørdejen, den bliver samlet ved at varmen fra hænderne smelter smørret. Så jo længere tid man har den i hænderne, jo mere klisteret bliver den, derfor skal den samles hurtigt. Hvis den følelses for klisteret, så pak den ind i film, og læg den i køleskabet et par timer, så bliver den lettere at arbejde med.
Rul mørdejen ud i to rektangler på ca. 10*50 cm.
Bages ved 200 grader i en forvarmet ovn, i ca ti minutter. Hold øje med dem, de må ikke bliver brune.

Når de er helt afkølet, smøres den ene med marmelade, og den anden rektangel lægges forsigtigt ovenpå.
Pynt med glasur og krymmel.
Skær dem med en meget skarp kniv, ellers knækker de let i kanten, ca. 5 cm brede



Her ses de inden i skæres i små stykker:
Her er de færdige snitter lagt på en bakke til afkøling, så glasuren kan størkne inden de serveres.
De er måske ikke lige så flotte som bagerens, men smagen fejler så absolut intet!!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar