søndag den 3. april 2011

Chokolade-orgasme-brownien!!


Her er et billede af kagen, den er ikke køn, men smagen er "to die for"!

Dette billede er taget mens det er i en lille form. En portionsform. Det er rigtig fint at servere til dessert med en kugle vanilie is ovenpå.

Opskrift: (til en bageform på 15*20 cm)
200 g mørk chokolade
150 g smør
125 g mel
15 g kakaopulver
300 g brun farin
1 knsp salt
2 æg
1 tsk vanilie sukker
0,5 tsk bagepulver
100 g hakket nødder

Tænd ovnen på 180 grader
smelt smør og 100 g af chokoladen i et vandbad, stil den til side til afkøling.
Pisk æg, tilsæt sukker, vanilie sukker, kakaopuver, farin, salt, bagepulver. Vend derefter forsigtigt den smeltede smør-chokolade masse i. herefter mel, nødder og de sidste 100 g chokolade hakket. Hæld blandingen i bageformen, og udjævn toppen med en dejskraber. Bag kagen ca 25 min.

Det vigtige ved en brownie, er at den er helt blød når man tager den ud. Toppen skal være fast og sprød, men den skal gerne være meget klæ indeni, den spises ikke varm, men først når den er helt afkølet. Den er faktisk allerbedst dagen efter, hvor den har fået tid til at samle sig. Hvis den er lavet rigtig, er den fast, men meget klæ indeni, så chokoladen rigtig kommer til sin ret. Jeg synes det kræver lidt øvelse før man finder det bedste resultat. Jeg har forsøgt en del opskrifter med tiden, men det er denne jeg konstant vender tilbage til.
1 kommentar:

  1. Herlig opskrift der kan suppleres med indkogt saft og revet skal af en appelsin. Koges ind så der er svarende til 2 spsk. og blandes med det smeltede smør og chokolade

    SvarSlet