Opskrift til ca. 4 brød (dobbel efter behov)
3 spsk lunken mælk
2 tsk frisk gær
200 g mel
1 pisket æg (*2, 1 pisket til pensling, så kornene hænger ordentligt ved)
3 spsk yougurt naturel
30 g smeltet smør
0,5 tsk salt
sesamfrø
jomfru i det grønne også kaldet nigella frø
Bland mælk og gær sammen, lad blandingen stå lunt i 10 min. bland resten i (NB! kun et æg), og ælt dejen godt, til den er lækker smidig. Smør en skål med olie, put dejen i, dæk skålen med film, og stil den til hævning i min en time. Gerne længere hvis der er tid til det. Del dejen i fire stykker, brug en kagerulle til at rulle stykkerne ud i dråbeformet stykker. Pensel dem med pisket æg, og drys sesam og nigella frø på. Efterhæves gerne i 20-30 min.
Bages ved min. 225 grader i en forvarmet ovn, de skal gerne puffe lidt i ovnen. Bages ca. 10 min. Tjek om de er færdige ved at banke let på undersiden af dem, lyder de hule er de færdige.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar