500 g mel
350 g smør
75 g sukker
3 æg
50 g gær
1/2 dl vand
1/2 tsk kardemomme
Fyld:
150 g knuste makroner
125 g smør
1 æg
2 spsk honning
lidt salt
Bland æg og vand, opløs gæren heri. Tilsæt øvrige ingredienser og ælt dejen smidig og ensartet. Tildæk dejen og lad den høve lunt i 30 min. Rør fyldet imens.
Rul dejen ud og smør fyldet på midten (jeg plejer at lave to kringler som på billedet af denne opskrift), dejen pakkes udenom fyldet, så det ikke flyder ud når den bliver bagt. (det kan godt betale sig at bruge ekstra tid på at få den til at hænge godt sammen, da det er så ærgeligt hvis fyldet løber ud!). Tildæk kringlen og lad den hæve et lunt sted til dobbelt størrelse, ca. 30 min. Pensel med æg, og pynt med sukker og hasselnøddeflager.
Bages på midterste rille i en forvarmet ovn, ved 220 grader i ca. 20 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar