søndag den 3. april 2011

Klassikeren!

Annelise-kage el. frk. Haarup-kage
Kært barn har mange navne

Kagen:
2,5 dl olie (gerne den billige slags, raps el. solsikke)
800 g mel
800 g sukker
1 liter kærnemælk (husk at købe økologisk for dyrevelfærdens skyld!)
4 tsk natron
8 tsk stødt kanel

Glasur:
100 g smeltet smør
500 g flormelis
4 tsk vanilie sukker
2 spsk kakaopulver
ca 8 spsk varm stærk kaffe, el til glasuren har fået den rette konsistens

Tænd ovnen på 200 grader

Sukker og olie røres sammen, kærnemælken røres i, natron og kanel, og tilsidst mel. Røres godt sammen!

bages midt i ovnen ca. 30 min. Tjek med en kniv i midten, sidder der noget dej fast, skal den have 3-5 min mere.

Når kagen er kølet af, laves glasuren:
Smelt smørret i en gryde, når det er smeltet blandes resten af ingredienserne i. Vendt med kaffen til sidst, til glasuren har fået den rette smørbare konsistens.

Spis, smovs og nyd!




2 kommentarer:

  1. hvor mange er kagen til ?

    SvarSlet
  2. Det kommer an på hvor store stykker man spiser :) Jeg har selv bagt den mange gange som klasse-kage, så vil gætte på at der er til 20-25 gode stykker kage :)

    SvarSlet